Фото: Єнс Столтенберг. Джерело – Офіс президента

Чи здатні винищувачі F-16 змінити хід війни в Україні: заява генсека НАТО

Літаки F-16 повинні використовуватися комплексно — разом з HIMARS, ракетами та іншими системами протиповітряної оборони. Тільки тоді від них варто очікувати максимальної ефективності на полі бою.

Таку заяву під час прес-конференції у Брюсселі зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми маємо розуміти, що немає ніякої системи, яка б фундаментально змінила б ситуацію на полі бою. Має працювати багато різних речей, треба різні вміння, треба співпрацювати, щоб щось змінилося. І ми маємо налаштуватися на важкий бій", — сказав генсек.

Водночас Столтенберг не зміг назвати конкретний час, коли саме станеться передача літаків. За словами посадовця, дуже важливо зазначити, що F-16 зроблять певні зміни. Зокрема, вони посилять міцність України, щоб збільшити втрати російської армії, а також зміцнять і протиповітряну оборону України.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що ключем до успіху під час звільнення українських територій є перевага в повітрі. Але планування будь-яких військових операцій варто підходити комплексно.

Нагадаємо, минулого тижня Ігнат зазначав, що триває підготовка українська льотчиків на винищувачах F-16. Наразі вони підіймаються в небо з інструкторами, але вже готові до самостійних вильотів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 14:10