Фото: epravda.com.ua

Чи зростатиме економіка України у 2024 році: прогноз МВФ

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання української економіки у 2024 році. Це стане можливим завдяки хорошій адаптації до умов війни після вторгнення Російської Федерації.

Таку заяву зробив заступник голови місії Міжнародного валютного фонду Натан Епштейн, пише ReutersЗа його словами, рушійною силою зростання економіки України є внутрішній попит і сильне приватне споживання.

"Економіка, безумовно, адаптується до умов війни, демонструючи надзвичайну стійкість, і ми очікуємо, що зростання продовжиться наступного року", — наголосив Епштейн.

Нагадаємо, Національний банк України прогнозує, що на валютному ринку може відбутися погіршення курсових та інфляційних очікувань після переходу від фіксованого курсу до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Проте регулятор слідкує за ситуацією і тримає її під контролем.

Додамо, за попередніми оцінками експертів, середній офіційний курс долара в Україні за підсумками 2024 року становитиме 41,1 гривні за долар. Проте невідомо як чітко все буде розвиватися на валютному ринку, адже зараз є багато факторів, на які не можна вплинути та спрогнозувати курс найближчим часом.

Раніше Міжнародний валютний фонд схвалив нову програму розширеного фінансування EFF для України в розмірі 15,6 млрд доларів. Перший транш у розмірі $2,7 млрд надійшов на початку квітня. Загалом цього року Україна мала б отримати від МВФ три транші на загальну суму 4,5 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.10.2023 23:14