Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Чи зростуть податки для бізнесу наступного року: відповідь Шмигаля

Податки для бізнесу, порівняно з 2021 роком, зростати не будуть. Кабінет міністрів України продовжує програми підтримки підприємців і запускатиме нові.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, на надання грантів на розвиток бізнесу виділено 1,4 мільярда гривень, на підтримку великих інвестиційних проектів — три мільярди гривень. Ще три мільярди гривень піде для підтримки внутрішнього попиту на українські товари та послуги.

"Потрібно сказати, що податки для бізнесу, порівняно з 2021 роком, зростати не будуть. Попри війну і всі складнощі ми розуміємо, що маємо підтримати приватний сектор, бо це основа нашої економіки", — зазначив він.

За його словами, 18 мільярдів гривень піде на програму пільгових кредитів "5 -7- 9". Також передбачені видатки на компенсацію при купівлі техніки українського виробництва — мільярд гривень.

"Також продовжуємо програму "Єоселя", яка стимулюватиме будівельний сектор. Разом з партнерами продовжуємо реалізацію інфраструктурних проєктів. Продовжуємо розвиток логістики. Все це, аби дати можливість українському бізнесу вистояти та розвиватися навіть попри повномасштабну війну", — резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, Верховна Рада 9 листопада ухвалила в цілому закон про державний бюджет на 2024 рік. Відповідне рішення підтримали 276 народних обранців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.11.2023 11:59