Фото: Генштаб ЗСУ

Чим Україні загрожує припинення контрнаступу на Півдні: пояснення військових

Російські окупанти не полишають спроб відновити втрачені позиції на Півдні України. Припинення контрнаступу може призвести до підтягування резервів ворога на даний відтинок фронту.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни будували і будують оборонні споруди на Півдні нашої держави. Ворог не хоче просто так втрачати цю стратегічно важливу територію. Водночас військовий наголосив, що противники активно укріплюються на інших напрямках в глибині. 

"Ми не повинні втрачати ініціативи, ми повинні весь час його бити, весь час тримати його в напрузі, щоби він не міг належно підтягнути резерви, зібратися і розпочати якісь свої дії", — зазначив Штупун.

Крім того, Штупун розповів, що в районі Авдіївки росіяни сьогодні тричі безрезультатно намагались відновити втрачене положення. В районі Мар’їнки протягом минулої доби у росіян було 13 безуспішних атак, а сьогодні в окупантів було ще шість спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

"Окупанти, як зазвичай, зазнали втрат та відійшли", — повідомив Штупун.

Він додав, що на Мелітопольському напрямку продовжується наступальна операція Сил оборони. Українські захисники завдають росіянам втрат і закріплюються на займаних рубежах. За дві останні доби загалом на Таврійському напрямку росіяни втратили 11 складів боєприпасів, 316 осіб та 90 одиниць військової техніки, додав речник ЗСУ.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російські війська намагаються атакувати на деяких напрямках українські позиції, але їхні дії не мають значного успіху. Зокрема, ворог хотів відновити втрачене положення в районі південніше Авдіївки Донецької області, але успіху не мав. Натомість противник завдав авіаційного удару неподалік цього населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 22:56