Затримання "націоналізатора". Джерело: ДБР

Чиновник під виглядом націоналізації вилучив майно українських підприємств: ДБР провело розслідування

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно очільника Шосткинської районної військової адміністрації. Користуючись воєнним станом, він під виглядом націоналізації незаконно вилучив майно українських підприємств.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. Обвинувальний акт направили до суду.

"У ніч перед широкомасштабною агресією Росії проти України на територію нашої країни прибуло понад 40 російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських компаній. Голова районної військової адміністрації вирішив вилучити це майно", — пояснили в ДБР.

Вони додали, що в результаті він вилучив не лише російські вагони, але й те, що було в них: дизпаливо та скраплений газ. Надалі вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили. Внаслідок цього українські компанії зазнали збитків на майже 30 мільйонів гривень.

"Суду передав понад 40 російських вагонів в управління до АРМА. У лютому 2023 року розпорядженням президента України посадовця усунули від займаної посади. Його звинувачують у неналежному виконанні службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило важкі наслідки", — наголосили в ДБР.

Державне бюро розслідувань підсумувало, що санкція відповідної\ статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років.

Нагадаємо, що 13 жовтня працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби повідомили про підозру начальнику одного з митних постів Одеської митниці та його заступнику. Вони налагодили схему отримання хабарів за безперешкодне оформлення імпортованих товарів і не створення штучних перешкод під час їх розмитнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.10.2023 15:53