Фото: brestcity

Чому окупанти дедалі рідше обстрілюють Одесу: військовий назвав дві причини

Останнім часом російська армія дедалі рідше завдає ударів по Одесі, що може свідчити про те, що у загарбників відсутні цілі на цьому напрямку. Водночас окупанти все частіше використовують для обстрілів балістику.

Таку заяву в ефірі телеканалу Freedom зробив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

За його словами, війська РФ регулярно завдають ударів, якщо в них з'явилась така можливість. Саме тому нещодавнє затишшя на Півдні України пояснюється тим, що загарбники не мають змоги атакувати Одесу. На це впливає кілька факторів.

"Вони останнім часом використовують для ударів не ті ж самі "Калібри", які були збиті чотири з чотирьох під час останньої атаки, вони використовують балістику. Тобто використовують територію тимчасово окупованого Криму для запусків. І ці платформи більш мобільні, і їх легше заховати, ніж корабель у морі. Тому вони використовували саме це", — йдеться у заяві Плетенчука.

Речник підкреслив, що окупанти, як правило, використовують усе наявне озброєння на південному напрямку.

"Тобто зараз, найімовірніше, у них або немає цілей, або немає таких можливостей. У всіх інших випадках, коли в них такі можливості є, вони б'ють обов'язково", — пояснив Плетенчук.

Він також додав, що росіяни побоюються виводити в акваторію ракетоносії, тому вони продовжують перебувати в пункті базування в Новоросійську, а не в морі.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов.

Також 23 травня в Одесі померла чотирирічна дівчинка, яка постраждала під час російського обстрілу 29 квітня.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 28.05.2024 13:55