Фото: Офіс президента

Чому окупанти тікатимуть з Криму: Зеленський зробив заяву (відео)

Президент Володимир Зеленський розповів про терористичний акт росіян на Каховській гідроелектростанції. Глава держави також наголосив, що Україна знайде спосіб відновити нормальне життя на нашій землі після вигнання рашистів.

Про це гарант заявив під час відеозвернення.

Зеленський нагадав, що сьогоднішня доба почалася з термінового засідання РНБО та продовжилася засіданням Ставки. Попереду очікується засідання Ради Безпеки ООН. Він також запевнив, що створена російськими терористами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну й українців, а кожен російський теракт збільшує тільки суму репарацій, які Росія виплатить за скоєні злочини, а не шанси окупантів залишитися на нашій землі.

"Увесь світ знатиме про цей російський злочин війни, злочин екоциду. Таке свідоме знищення російськими окупантами дамби та інших споруд ГЕС є екологічною бомбою масового ураження. Заради власної безпеки світові варто показати зараз, що Росії не зійде з рук такий терор", — сказав Зеленський.

Зустріч з директором МАГАТЕ

"Говорив сьогодні з директором МАГАТЕ Гроссі, зокрема про те, що сталося із Каховським водосховищем, загальну ситуацію із Запорізькою атомною станцією. Закликав директора МАГАТЕ прямо й недвозначно засудити сьогоднішній російський теракт і до максимуму збільшити наші зусилля, щоб звільнити ЗАЕС. Домовилися про його візит в Україну", — сказав він.

Деокупація України

"Лише повне звільнення української землі від російських окупантів гарантуватиме, що таких терактів більше не буде. Росія використовує все що завгодно для терору – будь-які обʼєкти. Держава-терорист повинна програти", — додав глава держави.

Звільнення Криму

"Ще кілька речей хочу сказати окремо. Щодо нашого півдня та Криму. Ми знайдемо спосіб відновити нормальне життя на нашій землі після вигнання рашистів. Це стосується як води, так і всього іншого. Це стосується всіх наших регіонів — від Херсонщини до Дніпровщини, від Миколаївщини й до Криму", — заявив він.

Зеленський переконаний, що Росія свідомо знищила Каховське водосховище, яке критично важливе, зокрема, для забезпечення водою Криму, свідчить про те, що російські окупанти вже усвідомили, що і з Криму їм доведеться втекти.

"Що ж, Україна поверне все своє. І примусить Росію заплатити за скоєне", — сказав президент.

Зеленський також відзначив наших героїв на Бахмутському напрямку.

"Молодці, воїни! 3-тя окрема штурмова бригада та 57-ма окрема мотопіхотна бригада – дякую вам! Дякую за рух уперед!" — додав глава держави.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами заявив, що Збройні сили України не розпочинатимуть бойові дії на території Російської Федерації після звільнення власних земель. Наша армія воює лише у рамках своїх кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 23:03