Фото: Генштаб ЗСУ

Чи розпочнуть ЗСУ бойові дії на території Росії після деокупації земель: відповідь Зеленського

Збройні сили України не розпочинатимуть бойові дії на території Російської Федерації після звільнення власних земель. Наша армія воює лише у рамках своїх кордонів.

Таку заяву зробив президент України на зустрічі з журналістами.

За словами Зеленського українські війська навіть після повернення всіх територій до кордону 1991 року не розпочинатимуть бойові дії на території РФ.

"Ні. Країні не потрібно воювати. Це потрібно щоб ми з вами говорили та комунікували з суспільством та іншими держав. Україна не воює з РФ на території інших держав, вона воює з РФ виключно на власній території й деокуповує виключно свої землі, на цьому крапка", — сказав Зеленський.

Глава держави також наголосив, що Україна не розпочинала війну, тому нам нічого зайвого не потрібно.

"Ми не збираємось ні в кого нічого забирати та не готові віддавати своє — тому і воюємо. А якби були б готові віддавати своє — не воювали б", — додав Зеленський.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Водночас заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявив, що Україна прагне стати членом Північноатлантичного Альянсу одразу після перемоги над Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 21:15