Ілля Євлаш. Скріншот з відео

Чому окупанти зменшили інтервали між атаками на Україну: відповідь Повітряних сил

Російських масованих ракетних атак на Україну останнім часом побільшало, а інтервал між ними стають дедалі меншими. Причина — рашисти намагаються знайти слабкі місця в українській системі протиповітряної оборони (ППО).

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. За його словами, ворог посилено атакує інфраструктурні об'єкти.

"Обстріли відбуваються постійно. Ворог останнім часом акцентував свою увагу і намагається атакувати досить потужно наші інфраструктурні об'єкти. Це пов'язано з різними факторами, чинниками", — зазначив він.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, що російські військові постійно змінюють тактику.

"Ворог постійно змінює тактику, намагається знайти слабкі шпарини в нашій системі ППО", — підкреслив військовий.

Також Євлаш наголосив, що окупанти продовжать актувати Україну й надалі, адже мета ворога — дестабілізувати ситуацію в державі.

"Основна його мета — це дестабілізувати ситуацію всередині країни, змусити Україну до нестандартних дій", — заявив він.

Посадовець додав, що українські військові продовжують моніторити, виявляти ракети та інші засоби противника та ліквідовувати ворожі цілі.

Нагадаємо, російські загарбники все частіше використовують під час обстрілів України гіперзвукові ракети "Циркон". Її середня швидкість становить понад 9000 кілометрів за годину, залишає людям дуже мало часу для переміщення в укриття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 14:48