Фото: росЗМІ

Армія РФ б'є по Україні гіперзвуковими ракетами "Циркон": за скільки хвилин вони долітають до різних міст

Російські загарбники все частіше використовують під час обстрілів України гіперзвукові ракети "Циркон". Її середня швидкість становить понад 9000 кілометрів за годину, залишає людям дуже мало часу для переміщення в укриття.

Про це у Telegram повідомили Сили оборони Півдня України.

3М22 "Циркон" — перспективна протикорабельна, заявлена як гіперзвукова крилата ракета, з гіперзвуковою повітряно-реактивною рушійною установкою, що перебуває на етапі розробки та випробувань в Росії.

Ракета призначена для ураження надводних кораблів противника, оснащених системами протиповітряної та протиракетної оборони. Її розробило й виробляє Науково-виробниче об'єднання машинобудування (НВО машинобудування, яке входить до складу Корпорації "Тактичні ракети") у Реутові Московської області.

У Силах оборони Півдня наголосили, що "Циркон" долітає:

  • Одеса, Херсон, Миколаїв — до 1 хвилини;
  • Запоріжжя, Дніпро — до 2,5 хвилин;
  • Кропивницький — до 3 хвилин.

Характеристики ракети "Циркон"

Інфографіка: Telegram-канал Сил оборони Півдня

Що відомо про ракету "Циркон"

Ракета 3М22 "Циркон" — російська гіперзвукова протикорабельна ракета, яку створено для заміни важкої протикорабельної ракети П-700, розробленої у 70-80 роках минулого століття.

Про технічні характеристики "Циркону" мало інформації, але з того, що заявляли самі росіяни, відомо таке:

  • дальність удару — 600-1000 кілометрів;
  • швидкість польоту — до дев'яти махів;
  • маса бойової частини — 300-400 кілограмів;
  • довжина — 8-10 метрів;
  • рушій — двоступеневий (перший ступінь твердопаливний, другий — повітряно-реактивний).

Ракета може запускатися як з кораблів, так і з наземного комплексу "Бастіон". Також є можливість запуску "Циркону" з підземного ракетного комплексу берегового базування "Об'єкт-100" в Криму.

Офіційно її ще жодного разу не застосовували в бойових умовах. Російський диктатор Володимир Путін особисто вихвалявся цією "суперзброєю", коли її вперше презентували 2019 року.

Нагадаємо, раніше британська розвідка проаналізувала наявну інформацію про застосування Росією проти України гіперзвукової ракети "Циркон". Припускається, що для її запуску російські військові використали систему берегової оборони К-300 наземного базування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 10:52