Фото: Pixabay

Чому під час відключень світла вимикаються світлофори: роз'яснення Yasno

В Україні під час відключень світла на вулицях вимикаються світлофори через те, що їх не можна заживлювати від мережі як критичну інфраструктуру.

Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в інтерв'ю Delo.ua.

За словами посадовця, наразі не можна уникнути вимкнень світлофорів під час відсутності світла.

"Бо у нас відключають не об'єкти, а лінії. У нас і так багато будинків приєднано до тих самих ліній, до яких приєднана критична інфраструктура. Такі будинки неможливо перекинути на інші лінії та відключити", — сказав Коваленко.

Коваленко додав, що від початку відключень світла взимку 2022/23 років, українським енергетикам вдалося значно зменшити кількість будинків, які заживлені на одній лінії з критичною інфраструктурою. Зокрема, їх кількість зменшилася з 2000 до 510.

Зауважимо, раніше генеральний директор Yasno заявляв, що хоча найбільш реалістичні прогнози варто робити наприкінці серпня, все ж уже зараз зрозуміло, що ця зима для українців буде складною. За найпесимістичнішим сценарієм, взимку світло може бути лише 5-6 годин на добу.

Нагадаємо, у неділю, 30 червня, графіки відключення світла діятиму в Україні протягом всієї доби. Обмеження запроваджуватимуться у всіх регіонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.06.2024 23:00