Фото: росЗМІ

Чому Путін досі не оголосив воєнний стан у прикордонних областях Росії: роз'яснення ISW

Наразі Кремль применшує масштаби вторгнення в Курську область. Через це влада Росії замість воєнного стану у Курській, Бєлгородській та Брянській областях оголосила контртерористичну операцію.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Кремль, ймовірно, вирішив оголосити антитерористичну операцію — на відміну від воєнного стану, — щоб зменшити масштаб українського вторгнення в Курську область і запобігти внутрішній паніці чи негативній реакції. Це демонструє небажання Кремля вживати більш радикальних заходів у відповідь на ситуацію", — зазначили фахівці.

В Інституті зауважили, що оголошення воєнного стану, зокрема, дозволило б російській владі вжити більш радикальних заходів, таких як заборона мітингів і демонстрацій, введення комендантської години та організація виробництва оборонної продукції для військових

Проте, на думку аналітиків, кремлівський диктатор офіційно не запроваджує воєнний стан, щоб уникнути повного переходу на військовий режим і запобігти невдоволенню в суспільстві, яке може загрожувати стабільності його режиму.

Нагадаємо, раніше у Politico зробили висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 08:35