Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Росія знала про атаку українських сил на Курську область за два тижні, — ЗМІ

Розвідка доповіла російським військовим командирам про підготовку атаки на Курську область. Однак вони проігнорували таку інформацію та не проінформували про це диктатора Володимира Путіна.

Таку інформацію оприлюднило видання Bloomberg із посиланням на людину, близьку до Кремля, начальника генштабу Росії Валерія Герасимова й інших високопосадовців.

Джерела повідомили, що попередження розвідки про те, що нібито українські солдати збиралися біля кордону із західною Курською областю, в Росії проігнорували. Про це їм повідомили ще за два тижні до початку боїв у Курській області.

Саме тому оборонні сили всередині Росії захопили зненацька, і вони не чинили особливого опору українським військам на початковому етапі.

За даними Bloomberg, попри такі дії, Герасимова навряд чи відправлять у відставку зі своєї посади найближчим часом, оскільки це питання є делікатним.

Що відомо про прорив у Курській області

Уранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресорки повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, що вперше армія іншої країни ввійшла на територію Росії з часів Другої світової війни. До того ж вторгнення українських військових у Курську область Росії застало зненацька російську армію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 20:53