Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Україна взяла під контроль станцію "Газпрому" в Курській області, — ЗМІ

Росіяни частково підтверджують, що українські сили зайняли декілька прикордонних сіл і частину міста Суджа. До того ж Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію на відстані близько восьми кілометрів від кордону з Росією.

Таку інформацію оприлюднило видання Washington Post. Аналітики зазначили, що це може бути найбільшою наземною операцією на територію Росії.

У виданні додали, що нещодавно Україна отримала від США дозвіл на удари по російських військах у деяких точках на кордоні. Американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, заявив журналістам, що Вашингтон намагається зв'язатися з українськими військовими, щоби дізнатися більше про операцію та її цілі.

Водночас один із радників президента України Володимира Зеленського акцентував у коментарі Washington Post, що Вашингтон досі не критикував Україну за транскордонний напад. За його словами, Україна зараз контролює газовимірювальну станцію на відстані близько восьми від кордону з Росією.

Медійники зауважили, що на тлі всіх цих подій Росія посилила охорону навколо Курської атомної електростанції.

При цьому транспортування газу до Європи відбувається у штатному режимі. Адже станція є ключовим об’єктом постачання російського газу до Європи через Україну, та єдиною точкою, через яку російський газ надходить до України для його транспортування до європейських країн. Сама станція розташована за сім кілометрів від міста Суджа.

Що відомо про прорив у Курській області

Уранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресорки повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, що ціни на природний газ у країнах Європи різко зросли до найвищих показників на торгах з початку цього року. Це є реакцією ринку на прорив у Курську область Росії, який відбувається поблизу міста Суджа, де розташована єдина робоча точка входу російського газу на територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 18:28