Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

На територію Росії ввійшла армія іншої країни вперше з часів Другої світової війни, — західні ЗМІ

Уперше армія іншої країни ввійшла на територію Росії з часів Другої світової війни. До того ж вторгнення українських військових у Курську область Росії застало зненацька російську армію.

Такий висновок зробили аналітики авторитетного видання Bloomberg. У публікації йдеться, що цей епізод показав крихкість оборони російського кордону. Це підняло український бойовий дух.

Журналісти наголосили, що операція підірвала ретельно сконструйований Кремлем образ Володимира Путіна як "захисника простих росіян". Натомість війна, яку очільник Кремля розпочав в Україні, нині усе більше поширюється на територію Росії.

"Для України це, ймовірно, посилить аргумент Києва про те, що американські та європейські союзники не повинні боятися кремлівських погроз ескалації та що їй варто дозволити боротися з Путіним у будь-який спосіб, який вона вважає за потрібне, щоби прискорити завершення війни", — акцентували медійники.

Що відомо про прорив у Курській області

Уранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресорки повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, що ціни на природний газ у країнах Європи різко зросли до найвищих показників на торгах з початку цього року. Це є реакцією ринку на прорив у Курську область Росії, який відбувається поблизу міста Суджа, де розташована єдина робоча точка входу російського газу на територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 17:28