Фото: росЗМІ

Чому Путін лякає росіян розпадом РФ: роз'яснення ISW

Російський диктатор Володимир Путін намагається звинуватити Україну та Захід в загрозі виживанню РФ та виправдати військові невдачі окупантів на полі бою.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики нагадали, що в  інтерв'ю пропагандистам "Россия-1" Путін сказав, що не знає, чи зможе "такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні", якщо Заходу вдасться "зруйнувати Російську Федерацію і встановити контроль над її уламками".

Згодом риторику Путіна підтримав заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, оприлюднивши 27 лютого текст під назвою "Точки неповернення".

"Слова Путіна та Медведєва пов’язані з інформаційною операцією. Ймовірно, диктатор сподівається створити інформаційні умови, щоб звинуватити Україну та Захід в загрозі виживанню РФ і виправдати російські військові невдачі та підтримку Заходом українських перемог", — пояснюють фахівці.

Експерти припускають, що Путін сподівається створити інформаційні умови для звинувачення України і Заходу в тому, що вони загрожують існуванню Російської Федерації у відповідь на російські військові невдачі і підтримку Заходом українських перемог.

"Мова Путіна покликана підживлювати підтримку війни в Росії і розпалювати на Заході побоювання щодо нестабільності, яка настане після розпаду Росії, щоб стримувати західну підтримку України і переконати Захід примусити Київ прийняти російські вимоги", — зазначають фахівці.

Нагадаємо, 27 лютого аналітики ISW повідомляли, що російський диктатор Володимир Путін вже найближчими роками може зіткнутися з дефіцитом мобілізаційного ресурсу. Це призведе до розширення кількості "строковиків".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2023 07:06