Фото: Новинарня

Чому ПВК "Вагнера" припинила вербувати в'язнів на війну: роз'яснення британської розвідки

Очільник приватної військової кампанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці більше не будуть вербувати на війну проти України в'язнів. Британські розвідники вважають, що, ймовірно, таке рішення ухвалене через його конкуренцію з Міноборони РФ.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

За інформацією британських розвідників, дані російської Федеральної служби виконання покарань вже свідчили про зниження рівня вербування ув'язнених з грудня 2022 року. 

До того ж, через новини про величезні втрати РФ на фронті в Україні, зокрема, і серед найманців "Вагнера", кількість ув'язнених, які хочуть піти на війну, значно скоротилася.

"Ключовим фактором припинення цієї схеми, ймовірно, є все більш пряме суперництво між Міністерством оборони Росії та "Вагнером". Регулярні російські збройні сили, ймовірно, тепер також задіяли переважну більшість резервістів, призваних при "часткової мобілізації", — пояснює розвідка.

При цьому британські розвідники наголошують, що російське керівництво стоїть перед важким вибором: продовжувати виснажувати свої сили, згортати цілі чи проводити подальшу мобілізацію.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, російські окупанти почали масштабний наступ на Луганщині. Однак ЗСУ не дають їм досягти значних успіхів. Військові експерти стверджують, що РФ повернула собі ініціативу й розпочала велику наступальну операцію в Луганській області. Зокрема, зросли темпи бойових дій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганщини.

Також розвідка Британії заявила про "тактичні успіхи" РФ на двох ключових ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2023 10:31