Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Чому Росія хоче вивезти людей із Курської області на окуповану територію України: пояснення Центру протидії дезінформації

Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації.

"Влада Росії прагне сховати від мешканців інших регіонів біженців із Курської області, щоби вони не розповідали правду про дії російської армії, зокрема, про втечу підрозділів "Ахмата", та не висловлювали невдоволення політикою Путіна щодо війни, яка змусила їх покинути власні домівки", — йдеться в повідомленні.

Крім того, росіяни бояться розповсюдження інформації про нормальне ставлення до цивільних людей із боку ЗСУ, адже російська пропаганда ліпить з українців "убивць" і "нацистів".

У центрі протидії дезінформації зазначили, що також Росія намагається запобігти напливу евакуйованих у своїх власних регіонах, де вже можуть виникати труднощі з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, щоб уникнути гуманітарної кризи й утримувати видимість контролю над ситуацією.

"Головне завдання Кремля зараз — це контрольований інформаційний потік, аби люди в Москві й інших великих містах Росії ніяк не стикалися з біженцями та не мали приводу задумуватися про наслідки розв’язаної Путіним війни проти України для простих росіян", — зробили висновок у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, під час сьогоднішньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 14:39