Фото: ОП

Чому Росія останнім часом посилила удари по Україні: пояснення Зеленського

Після довготривалої паузи Росія знову збільшила кількість масованих ударів по Україні. На думку Володимира Зеленського, це робиться задля того, аби військово-політичне командування РФ змогло щось "продати" своєму народові.

Про це президент сказав під час прес-конференції 9 травня. 

Глава держави зазначив, що країна-агресорка ні на день не припиняла удари по Україні. Проте кількість ракет, яку вона застосовувала, у певний період була значно меншою, ніж під час осінніх чи зимових атак.

"Перемог ніяких немає, а ненажерливе суспільство... воно там є. Ми бачимо, як вони підтримують ті чи ті радикальні дії, або смерті (українців, — ред.). Вони завжди радіють цьому як факту", — сказав Зеленський. 

Він додав, що у Росії планували саме до Дня перемоги 9 травня оголосити про захоплення Бахмута в Донецькій області. Однак, попри шалені втрати, російські війська не змогли взяти місто під свій контроль.

"Бахмут "продати" не вийшло, тому що не вийшло захопити. Це остання у них така дійсно важлива операція — до 9 травня встигнути це зробити. І хоч, на жаль, не існує такого вже міста, все зруйноване абсолютно, однак Росія так "любить" Донбас, що там ніколи не була. Проте вони можуть інформаційно подавати це як перемогу — захоплення або руйнацію того чи іншого міста. Тобто їм не вдалося... перед 9 числом треба показати, що вони щось знову зруйнували. Але 9-го в них не вийшло", — сказав президент.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов наприкінці квітня повідомляв, що пауза із масованими атаками на Україну була пов'язана із виробництвом нових повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 15:34