Фото: Офіс президента

Чому Україна не отримала дозвіл на удари вглиб РФ: The Telegraph назвав причину

Україна і досі не отримала дозвіл на удари вглиб країни-агресорки Росії ракетами Storm Shadow через некомпетентність нового прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як зауважили у виданні, Україна отримала Storm Shadow від Британії ще за часів попереднього уряду під керівництвом Бориса Джонсона. На той час консерватори не домагалися дозволу Вашингтону на завдання ударів вглиб Росії, а лише інформували американців про їх використання без подробиць. І це попри те, що в ракетах використовується американська система наведення.

Натомість зараз, на думку журналістів, новий прем’єр Кір Стармер, через свою недосвідченість у ролі глобального діяча, припустився грубої помилки та звернувся до Білого дому з проханням про дозвіл на використання Storm Shadow для ударів по території РФ. Це своєю чергою дозволило США накласти вето.

"У результаті українці тепер мають запаси зброї Storm Shadow, але не можуть її використовувати", — наголосили у The Telegraph.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії, що для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення США.

Водночас очільник Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг не ставиться серйозно до попередження російського диктатора Володимира Путіна щодо розмов про дозвіл Україні бити далекобійною зброєю углиб Росії. На його думку, в разі дозволу Києву бити по цілях у РФ далекобійними західними ракетами "неправильно говорити, що союзники НАТО стануть стороною конфлікту".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 18:38