Ракета Storm Shadow. Фото: "Вікіпедія"

Британія вже дозволила Україні бити по Росії ракетами Storm Shadow, — The Guardian

Велика Британія вже ухвалила рішення щодо дозволу на використання крилатих ракет Storm Shadow по цілях на території Росії.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела у британському уряді.

За даними видання, влада Британії вже ухвалила рішення про "зелене світло" для України на удари крилатими ракетами Storm Shadow по цілях на території Росії. Проте офіційно про це можуть оголосити у п'ятницю, 13 вересня, на зустрічі прем'єр-міністра Британії Кіра Стармер та президента США Джо Байденом у Вашингтоні.

До того ж джерела видання також запевняють, що спільний візит державного секретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Леммі до Києва не відбувся б, "якби не було позитивного рішення щодо крилатих ракет Storm Shadow".

"Цілком ймовірно, що навколо використання Україною ракет, все ще будуть обмеження, щоб уникнути необдуманих або непотрібних атак", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Девід Леммі під час візиту до Києва оголосив, що його країна виділить нашій державі новий пакет допомоги на суму 600 мільйонів фунтів стерлінгів

До того ж міністр оборони Британії Джон Хілі 11 вересня також оголосив, що про надання сотні додаткових ракет ППО, десятків тисяч додаткових артилерійських боєприпасів та бронетехніки. Вони будуть доставлені в Україну до кінця цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 11.09.2024 23:40