Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович та президент Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Хорватія та Британія оголосили нові пакети допомоги Україні

У середу, 11 вересня, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. 

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Зазначається, що про новий пакет підтримки для нашої держави Пленкович оголосив під час зустрічі із українським лідером Володимиром Зеленським. Своєю чергою, очільник держави подякував хорватському прем'єру за допомогу. Проте, що саме увійде до 11-го пакету допомоги від Хорватії, наразі не відомо.

"Ми дуже вдячні за вашу підтримку від початку цього вторгнення. Розраховуємо на вас, зокрема, в політичних питаннях, на шляху до ЄС і НАТО. Вдячні вашому народу за допомогу біженцям", — сказав президент.

Крім того, Зеленський та Пленкович обговорили гуманітарне розмінування територій України та повоєнне відновлення та відбудову енергетичної інфраструктури.

"Президент висловив подяку Хорватії за цільову допомогу для відновлення української енергетики, зокрема новий транш енергетичної підтримки обсягом п'ять мільйонів євро, а також за допомогу в лікуванні та реабілітації захисників і захисниць України та членів їхніх сімей", — додали в ОП.

Допомога від Великої Британії

За даними уряду Великої Британії, міністр закордонних справ Девід Леммі під час візиту до Києва оголосив, що його країна виділить нашій державі новий пакет допомоги на суму 600 мільйонів фунтів стерлінгів. 

"Велика Британія оголошує про виділення не менше 242 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку України перед обличчям безперервних російських атак, а також про виділення 484 мільйонів доларів на фіскальну підтримку та постачання військової техніки", — йдеться  у повідомленні.

Ще 484 мільйони доларів надійде у формі кредитних гарантій для кредитування Світового банку до кінця року, щоб зміцнити економічну стабільність України. 

До того ж міністр оборони Британії Джон Хілі 11 вересня також оголосив, що про надання сотні додаткових ракет ППО, десятків тисяч додаткових артилерійських боєприпасів та бронетехніки. Вони будуть доставлені в Україну до кінця цього року.

Нагадаємо, 11 вересня глава уряду Латвії Евіка Сіліня оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Туди увійдуть бронетранспортери. Латвія також планує передати Києву сонячні панелі для забезпечення лікарень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 11.09.2024 18:44