Юрій Ігнат. Джерело: Media Center Ukraine — Ukrinform

Чому українські військові почали частіше збивати ворожі літаки: відповідь Повітряних сил

Українські військові останнім часом збивають дедалі більше російських літаків завдяки досвіду, інноваціям й розвідці. При цьому локація ворожої авіації не є критично важливою.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За словами військового, головну роль у досягненні результату відіграють досвід та вміння людей вводити ворога в оману, робити засідки тощо. Так, Су-25 — найчастіші цілі, які збиваються — це літаки, які летять на надзвичайно малих висотах, вони здійснюють удари на підступах ще до лінії бойового зіткнення.

"Якщо Силам оборони вдається вполювати цих "пташок" десь з допомогою переносних зенітно-ракетних комплексів чи іншими засобами, то це вже власне те, що дається завдяки серйозному досвіду, можливо, якимось інноваціям, розвідці. Механізовані бригади, десантно-штурмові бригади, всі підрозділи, які є безпосередньо на лінії зіткнення, прям на нулі-нулі самому — от їм і вдається знищувати ворожу авіацію там, де вони того не чекають", — резюмував речник Повітряних сил.

Варто відзначити, що 14 листопада Сили оборони України збили черговий російський літак на Авдіївському напрямку. Захисникам вдалося знищити штурмовик Су-25 окупантів.

Нагадаємо, за даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення українські воїни знищили 323 російських літаків та 324 гелікоптери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 10:35