Фото: Юрій Ігнат. Джерело – Медіацентр

Чому в Україні тривалі тривоги через атаки "шахедів": роз'яснення Повітряних сил

Під час атак "шахедами" по Україні російські загарбники змінюють тактику. Ворожа армія запускає безпілотники групами по кілька хвиль, що призводить до тривалих повітряних тривог.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Військовий наголосив, що при плануванні повітряних ударів по певному регіону окупанти прокладають для своїх ракет та БпЛА маршрути, а також намагаються виявити слабкі місця у протиповітряній обороні Сил оборони.

Українські військові фіксують способи російських атак та складають карту, як ворог здійснює обстріл. Це допомагає чіткіше визначити основну мету, яку армія РФ ставить перед собою під час повітряних ударів. Юрій Ігнат повідомив, що окупанти використовують маршрути, якими безпілотнику вдається проходити та досягати цілі. ЗСУ враховують такі випадки та створюють там перешкоди за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, або залучають різні засоби ураження.

Тривалі повітряні тривоги під час атаки "шахедами"

За словами Ігната, росіяни спочатку застосовували безпілотники поодиноко в денний час, пізніше стали завдавати ударів групами, а потім — точкові атаки.

Військовий наголосив, що наразі війська РФ атакують своїми БпЛА фактично врозкид — дрони противника залітають в Україну з російського Приморсько-Ахтарська, після чого на нашій території прямують у різні області.

Тривалі за часом повітряні тривоги в Україні пов'язані з тим, що ворог зараз переважно застосовує "шахеди" групами, запускаючи їх по кілька хвиль, пояснив представник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат повідомив, якщо ворожий МіГ-31 злітатиме в повітря, по всій Україні й надалі оголошуватимуть тривогу. Наразі система оповіщення населення про ракетну загрозу не зміниться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 20:59