Фото: Telegram Ганни Маляр

Чому військові не інформують в реальному часі про бойові дії: роз'яснення Міноборони

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому українські військові повідомляють про успіхи на фронті із запізненням. Вона наголосила, що це робиться за для перемоги.

Про це Маляр написала у Telegram.

Відповідну заяву посадовиця опублікувала на тлі оприлюднених російською стороною різноманітних заяв та відео щодо боїв на Запорізькому напрямку.

"Що для нас зараз найголовніше? Перемога! Поки наші бійці воюють, дайте собі відповідь на такі питання: чи готовий я заради допомоги нашим військам дізнатись про звільнення того чи іншого населеного пункту не в момент фізичного заходу туди наших, а після їхнього там закріплення?  чи готовий я заради перемоги пережити інформаційні атаки ворога з різними провокаційними вкидами щодо ведення бойових дій і не чекати що ЗСУ почне на кожне відео і пост виправдовуватись?" — звернулася до українців Маляр.

Нагадаємо, 10 червня президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 20:16