Денис Шмигаль. Джерело: armyinform.com

Чому військові ще не отримали 70 тис. "бойових": роз'яснення Шмигаля

Українські захисники, які виконують бойові завдання на передовій, наразі не отримали доплати розміром 70 тисяч гривень. Для того, аби отримати ці гроші, необхідно перебувати 30 днів на першій лінії зіткнення.

Таку заяву під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді зробив очільник уряду Денис Шмигаль. Він пояснив, що до Міністерства оборони повинні надійти необхідні документи щодо таких військових.

"Жодна виплата військових не буде втрачена. Усі нормативні документи ухвалено. Всі виплати буде здійснено відповідно до чинного законодавства та нормативно-правових актів", — йдеться у заяві українського прем'єра.

Шмигаль також додав, що виплати на регулярній основі почнуться лише після того, як військовослужбовці проведуть облік і подадуть до Міноборони увесь пакет необхідних документів про перебування на передовій протягом 30 днів.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову про доплати військовослужбовцям, які перебувають "на нулі", у 70 тисяч гривень на місяць. Згідно з документом, окрім зарплати у 20-25 тисяч і бойових у 100 тисяч, воїни, які виконують бойові завдання "на нулі", мають ще отримувати 70 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 16:27