Фото: ілюстративне. Джерело: ТСН

Доплати військовим "на нулі": у Раді проголосували за постанову про виплату 70 тисяч гривень

У четвер, 11 квітня, Верховна Рада України проголосувала за постанову про доплати військовослужбовцям, які перебувають "на нулі", у 70 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Парламент схвалив постанову, яка зобовʼязує Уряд схвалити постанову про 70 тисяч гривень (доплат, — ред.) для тих хто на передовій (які виконують бойові завдання)", — наголосив політик.

Також, за його словами, відповідний документ зобов'язав уряд розробити законопроект щодо ротації найближчим часом.

Водночас нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко пояснив, що згідно з документом, окрім зарплати у 20-25 тисяч і бойових у 100 тисяч, воїни, які виконують бойові завдання "на нулі", мають ще отримувати 70 тисяч гривень. За його словами, цю постанову підтримав 321 парламентар.

Політик також зауважив, що норма про доплати у 70 тисяч гривень була прописана в законопроекті про мобілізацію, але в останній момент її прибрали.

Нардепи запровадили доплати 70 тис. грн військовим

Фото: "Залізний нардеп"\Telegram

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада України в цілому прийняла законопроект про мобілізацію. Документ підтримали 283 народних депутати.

Водночас поправка, в якій була норма виключення з документу можливість демобілізації військових через 36 місяців, пройшла лише 227 голосів. Відтак, це положення вилучено повністю з закону. "Проти" проголосував 21 парламентар, ще 15 — утрималися, 82 — не голосували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 12:42