Фото: detector.media

Рада другий день поспіль продовжує розгляд законопроекту про мобілізацію: що відбувається у парламенті

У четвер, 11 квітня Верховна Рада продовжила роботу над законопроектом про мобілізацію №10449 у другому читанні. Документ розглядають вже другий день поспіль.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

Зокрема, за словами політика, парламент почав працювати над проектом закону близько 10:09. До того ж Железняк уточнив, що станом на 10 ранку у сесійному залі перебували 282 нардепи.

"Поки всі правки проходять на підтвердження без проблем і всім залом (але це технічні)", — додав політик.

Железняк зауважив, що наразі правка, в якій була норма про прибирання демобілізації, пройшла лише 227 голосів. Відтак, це положення вилучено повністю з закону.

Зауважимо, вночі 11 квітня Верховна Рада завершила розгляд понад чотирьох тисяч відхилених поправок до законопроекту про мобілізацію. Зокрема, на розгляд всіх 4294 поправок знадобилося 11 годин, а у залі пленарних засідань до кінця роботи залишалося всього 30 народних депутатів.

"Вранці "мотиваційний" виступ військових... потім 31 голосування за 31 враховану поправку до закону", — повідомляв Железняк.

Після цього, як зауважив нардеп, має відбутися голосування за законопроект в цілому.

До того ж 10 квітня парламент проголосував за те, аби запросити військове керівництво України виступити перед початком розгляду законопроекту про мобілізацію. За відповідне рішення проголосували 315 парламентарів. Відтак, сьогодні в сесійній залі очікуються "мотиваційні виступи" головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, начальника Генштабу Анатолія Баргилевича і командувача Об'єднаних сил Юрія Содоля.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада України ухвалила за основу закон №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб. Також парламент проголосував за основу в першому читання закон №10379 про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення щодо мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 10:41