Фото: АрміяInform

Чому вночі не вдалося збити усі ракети і дрони: пояснення Повітряних сил

Вночі 26 травня країна-агресор завдала масованого удару по Україні крилатими ракетами та іранськими дронами-камікадзе. Українська протиповітряна оборона не змогла стовідсотково відпрацювати по цілях.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, не всі цілі вдалося збити через те, що противник застосував різні типи озброєння під час обстрілу.

"Сьогодні, на жаль, не всі цілі вдалося збити. Це пояснюється тим, що противник застосував різні типи озброєння. Такі, як зенітні керовані ракети С-300, С-400. І напрямок атаки переведено із заходу на схід. Тобто Дніпропетровська, Харківська область сьогодні були в основному під прицілом", — сказав він.

Речник зауважив, що ракети С-300, С-400 летять по балістичній траєкторії. Тому потрібні засоби, які можуть працювати проти балістики. Він також зауважив, що наразі атаки РФ по Україні стали відбуватися частіше через постійне виробництво ракет агресором.

"І "Калібри" і ракети Х-101, які противник продовжує виготовляти. А також балістичні ракети "Іскандер" або "Кинджали" — вони виготовляються і прямо "з коліс" доставляються для ударів. Тому удари почастішали, але не така велика кількість випускається по Україні, як це було восени та взимку",  пояснив речник Повітряних сил.

Ігнат зазначив, що цієї ночі була вже 13 атака за травень, тобто фактично обстріли здійснюються через день. Ймовірність подальших атак залежатиме від кількості озброєння, в тому числі дронів-камікадзе, які є в наявності у росіян.

Нагадаємо, уночі 26 травня російські терористи атакували Україну ракетами та іранськими дронами-камікадзе Shahed та ракетами. Усього було зафіксовано пуски 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон. Більшість повітряних цілей збила наша протиповітряна оборона.

Унаслідок атаки у двох районах Києва зафіксовано руйнування. На Дніпропетровщині одна людина отримала поранення.

У Київській області фактів влучань не зафіксовано, постраждалих також немає. Проте внаслідок падіння уламків збитих цілей у двох громадах пошкоджено сім приватних будинків

Додамо, зранку 26 травня російські загарбники завдали удару по медичному закладу в Дніпрі. Унаслідок цього є постраждалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 11:42