Фото ілюстративне зі соцмереж

Чому зараз в Україні неможливо створити "стіну" ешелонованої ППО: пояснення Повітряних сил

Територія України величезна, тому неможливо створити "стіну" з ешелонованої протиповітряної оборони. Тим паче, що окупанти запускають дрони та крилаті ракети, щоб виявити слабкі місця ППО.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Засоби ППО мають певний радіус дії. Від двох кілометрів для малих вогневих груп до 70 кілометрів у С-300. Тому засобів, щоби повністю стіною зробити ешелоновану протиповітряну оборону в нас замало", — зауважив Ігнат.

Він додав, що загалом минулої ночі тактична авіація працювала на різних напрямках, працюють ворожі безпілотники, які роблять розвитку територій у прифронтовій зоні.

"Тактична авіація фактично завжди працює. Щодо повітряного нападу, то одну ракету збили зенітно-ракетні підрозділи повітряного командування "Схід" у Дніпропетровській області. Можна назвати цю ніч порівняно тихою щодо повітряних тривог всередині країни", — зауважив він.

За його словами, сім літаків несуть сім керованих авіабомб масою 500 кілограмів.

"Те, що росіяни використовують постійно "шахеди", — вони тримають у напрузі всю нашу державу. Кожен "шахед" — це боєприпас, який налаштований вразити ціль в тій чи іншій області аж до західних кордонів нашої держави. Друга функція: пролітаючи у більшості регіонах України, намагаються виявляти слабкі місця нашої протиповітряної оборони", — додав Ігнат.

Нагадаємо, аналітики Forbes у спеціальному матеріалі розповіли, що в той час, коли Україна активно готувалася до захисту енергетичної мережі до нового зимового періоду, Росія збільшувала виробництво ракет і безпілотників. Тож загроза ракетних ударів цієї зими залишається серйозною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 11:43