Фото: Instagram Віктора Циганкова

Чудовий початок: українець "запалив" у чемпіонаті Іспанії

У третьому матчі туру іспанської Ла Ліги "Жирона", за яку виступає український півзахисник Віктор Циганков, розбила "Осасуну" (4:0). Зокрема, гравець збірної України відзначився голом та результативною передачею.

Як повідомляє Sport Express, Циганков забив дебютний гол у поточному сезоні.

Так, у першому таймі зустрічі у "Жирони" було лише два хороші моменти. В обох фігурував наш футболіст. На 34-й хвилині матчу Циганков видав чудову передачу новачку каталонського клубу Хілю, якому довелося лише переграти воротаря та переправити м'яч у ворота. Згодом українець створив гостроту біля воріт "Осасуни" з кутового, але партнери по команді не змогли конвертувати момент у забитий гол.

Вже у другому таймі українець забив свій дебютний гол у новому сезоні. Отримавши м'яч, притримав його, а потім змістився на лівий край воротарського майданчика, де й обвів голкіпера та забив гол.

Реакція на виступ українця в Іспанії

Не залишили без уваги перформанс українця й іспанські засоби масової інформації, які віддали належне Циганкову. Відоме іспанське спортивне видання Mundo Deportivo назвало українця розумним гравцем та "спеціалістом у створенні переваги". 

"На перших хвилинах він підключався з лівого та правого флангу, та віддав чудову гольову передачу з неробочої ноги. Після перерви вже сам забив гол і знову був найактивнішим у зоні атаки", — наголошує L'esportiu.

Варто наголосити, що "Жирона" після трьох турів має в активі чотири бали та займає сьому сходинку у турнірній таблиці чемпіонату Іспанії. Водночас минулого сезону каталонський клуб закінчив свої виступи у Ла Лізі на третьому місці. У тому сезоні український нападник Артем Довбик, який наразі виступає за італійський гранд "Рома", став кращим бомбардиром чемпіонату та отримав престижну нагороду "Пічічі". Зокрема, цей титул здобували такі відомі гравці, як Ліонель Мессі, Кріштіану Роналду, Дієго Форлан, Рауль та інші. 

Нагадаємо, раніше журналіст Руді Галетті повідомляв, що Іспанський "Бетіс" зацікавлений у трансфері нападника київського "Динамо" Владислава Ваната. Форвард перебуває у шортлисті клубу Ла Ліги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2024 12:51