Фото: Міноборони

"Цієї осені буде бум": Резніков анонсував збільшення виробництва українських дронів

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував збільшення виробництва українських дронів. Це має відбутися вже восени цього року.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

Очільник Міноборони зауважив, що майже рік тривав процес спрощення процедури для виробництва безпілотників.

"Минулої осені ми це зробили, поки все це за новими правилами створювалося — це не швидко, рік майже зайняло", — наголосив Резніков.

Відтак, за словами міністра, цієї осені варто очікувати бум з виробництва різних українських дронів.

"Я думаю, цієї осені буде бум з виробництва різних українських дронів: літаючих, плаваючих, повзаючих і так далі, і далі це розвиватиметься в обсягах уже", — заявив міністр.

Виробництво боєприпасів БпЛА в Україні: що відомо

Кабінет міністрів 21 липня ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників. Документ юридично спрощує виготовлення дронів в Україні, щоб швидко й ефективно забезпечувати потреби ЗСУ.

Завдяки рішенню уряду виробники:

  • отримують законодавчу базу для масового виробництва в Україні;
  • мають вимоги до боєприпасів, де і хто їх може виробляти;
  • можуть набагато швидше випробовувати та допускати до експлуатації боєприпаси.

У Кабміні наголошували, що раніше виробництво боєприпасів було складним і малодоступним в Україні, тому нові виробники майже не з’являлися на ринку. Ухвалена постанова скасовує бюрократичні процедури і спрощує виробництво в Україні. В уряді очікують, що кількість виробників зросте в рази.

Відомо, що українські виробники безпілотників отримають інвестиції від держави. Уряд виділив на ці потреби 40 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше Олексій Резніков повідомляв, що на озброєнні ЗСУ є вже більш ніж 20 нових найменувань вітчизняних дронів. Виготовленням безпілотників для українських військових займаються понад 80 виробників. Також ще одним проривом міністр назвав постанову, якою підвищено частку прибутку на іноземні комплектуючі під час виробництва дронів до 25%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2023 21:54