Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Київ має посилити далекобійні удари по території Росії, — очільник Збройних сил Британії

Очільник Збройних сил Великої Британії адмірал сер Тоні Радакін заявив, що Київ повинен посилити далекобійні удари по території РФ. Цьому сприяє приплив західної військової допомоги, покликаний допомогти Україні вести війну набагато ефективнішими способами.

Про це повідомляє Financial Times.

Радакін зазначив, що оборонна галузь України налаштована несприятливо, а країна зіткнулася з "важкою" боротьбою у відбитті російського наступу. Однак адмірал наголосив, що настільки похмурий прогноз війни не враховує більш тривалих тенденцій, що складаються на користь Києва. Як аргумент він навів останні пакети військової допомоги від США і Європи та дедалі успішніші удари України в глибину російських територій. 

"У міру того, як Україна отримує більше можливостей для ведення дальньої боротьби. Здатність Києва продовжувати глибокі операції буде все більше ставати особливістю війни", — каже він.

Адмірал зазначає, що після тривалої невизначеності на Заході стосовно стратегії в Україні з оптимізмом можна сказати про ситуацію, коли всі країни НАТО "говорять про те, щоб витрачати більше грошей". Також він відзначив "повний провал" країни-агресора у спробі перекрити життєво важливий для Києва експорт зерна через Чорне море.

"Небезпека будь-якого аналізу полягає в тому, що він не враховує, де ми перебуваємо зараз і де перебуватимемо в найближчі кілька років", — пояснює він.

Видання зазначає, що цього тижня Велика Британія збільшила військову допомогу Києву до трьох мільярдів фунтів та підписала довгострокові контракти з постачальниками оборонної промисловості.

Адмірал наголосив, що такі довгострокові контракти на постачання дозволили Міністерству оборони Великої Британії глибоко розібратися у своїх власних запасах зброї й передати Україні більше озброєнь, зокрема понад 1600 ударних ракет і ракет ППО, а також крилатих ракет Storm Shadow великої дальності.

Нагадаємо, що аналітики американського Інституту вивчення війни пояснили, як постачання ракет ATACMS Україні вплине на ситуацію на фронтіНа думку фахівців, такі удари можуть змусити ворога перевести літаки далі від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 01:33