Фото: Офіс президента

Данілов назвав головні проблеми України на фронті

Секретар Ради Національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на сьогодні ситуація на фронті залишається напруженою. Проте, попри деякі проблеми, українські військові продовжують виборювати незалежність України.

У своєму дописі в соцмережі X посадовець розповів, що відновлення територіальної цілісності України є безумовним і безальтернативним абсолютом української позиції для початку будь-яких пропозицій з урегулювання війни.

"В Україні землею не діляться, ми в неї закопуємо тих, хто наважився це перевірити", — наголосив Данілов.

Він також розповів, що Формула миру — це документ, яким Україна не просто декларує свої наміри, а й здійснює практичні кроки для його реалізації.

"Російським воєнним злочинцям ніхто і ніколи не вибачить смерть безвинних українських дітей. Поки не буде справедливого суду і покарання, ніяких контактів з нинішніми кремлівськими покидьками бути не може", — зауважив посадовець.

Водночас секретар РНБО зауважив, що ситуація на фронті напружена, але українські бійці зможуть подолати всі виклики. До того ж, за словами Данілова, на сьогодні ЗСУ мають три головні проблеми на фронті.

"Можна зробити десь крок назад, але потім ми зробимо два кроки вперед. Україна знайде відповіді на виклики, які виникають — і зі "снарядним голодом", і з поповненням резервів, і з російським ракетним терором. Захід своєю чергою пройде всі необхідні демократичні процедури й пов’язані з ними складнощі, перебудує економіку, поміняє стратегії та підходи й дасть ради російській економіці, яка дорівнює бюджету одного американського штату", — написав Данілов.

Посадовець додав, що українське суспільство, безумовно, втомилось від війни. Проте "обираючи між втомою або рабством, ми завжди оберемо свободу, за яку будемо боротися стільки, скільки це буде необхідно".

"Зусилля міжнародних посередників, які представляють потужні і могутні країни, необхідно спрямувати не на переконання України, а на повернення Росії до дій у рамках міжнародного права, а крім цього, що зараз більш важливо, ліквідацію джерел поставок підсанкційних товарів військового призначення на територію тимчасово існуючої РФ", — резюмував він.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов повідомляв, що російське керівництво визначає для себе 2024 рік як ключовий і вирішальний. Російський диктатор Володимир Путін зіткнеться з проблемами нарощування спроможностей ведення війни проти нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 13:40