Фото: сайт Ради національної безпеки й оборони

Данілов пояснив, чому українську економіку неможливо повністю перевести на військові рейки

Перевести економіку України на військові рейки повністю фізично неможливо. Приклад СРСР не є доречним у сьогоднішніх реаліях, адже тоді не було приватних підприємств.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі "Українського радіо".

"Коли починають використовувати словосполучення "перехід економіки на воєнні "рейки", то варто усвідомити, що це не зовсім коректна річ. Якби ми жили в СРСР, там, де адміністративна команда переходу всіх і вся, де всі підприємства були державної форми власності, де була зовсім інша система державного управління. Це була замкнута система", — зауважив Данілов.

За словами очільника РНБО, забезпечення української армії боєприпасами, ракетами та бронетехнікою відбувається силами держави у тісній співпраці з приватними підприємствами, зокрема, і виробниками з інших країн. 

"Дуже простий приклад — морські дрони, які нищать окупанта. Це продукт приватної компанії... Хист українців дозволяє нам швидко робити дуже складні речі. Наші партнери на Заході просто в захваті", — додав Данілов.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов заявив, що війна Росії проти України може закінчитися у 2024 році. Щоправда, дуже багато залежить від підтримки союзників, які повинні нарешті припинити сумніватися в доцільності передавання зброї, адже досі деякі партнери були доволі стриманими у питанні постачання озброєння певного виду у належній кількості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 17:15