Фото: РНБО

Данілов пояснив, за яких умов Україна сяде за стіл переговорів з РФ

Деякі країни активно закликають Україну сісти за стіл перемовин з країною-агресоркою на її умовах. Проте наша держава буде говорити з ворогом лише на своїх умовах.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що Україна у жодному разі не зрадить своїм національним інтересам.

"Зараз просто йде таке нагнітання ситуації для того, щоб ми якомога швидше посадити нас за стіл перемовин на умовах Росії. Зараз запущена дуже велика кампанія з цього приводу. Зараз дуже багато пропозицій від різних країн з цього приводу", — розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Але, за його словами, якщо президент Володимир Зеленський ухвалить рішення про переговори з РФ, "це буде лише на умовах нашої країни".

Нагадаємо, колишній державний секретар Сполучених Штатів Америки Генрі Кіссінджер вважає, що війна в Україні може наблизитися до переломного моменту вже цього року. Реальні переговори він прогнозує восени-взимку.

На початку травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово говорив, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 08:37