Фото: ДБР

ДБР: головний геолог "Полтавагазвидобування" організував багатомільйонну схему розкрадання коштів

Головний геолог "Полтавагазвидобування" разом зі спільниками вкрав 4,6 млн грн підприємства та "відмив" їх через конвертаційний центр. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР повідомили про підозру головному геологу газопромислового управління "Полтавагазвидобування", що входить до АТ "Укргазвидобування".

"Посадовці разом зі спільниками штучно завищували очікувану вартість газогідродинамічних досліджень. Вони організовували проведення тендерів у неконкурентний спосіб та фальсифікували перемогу в торгах спеціально визначених суб’єктів господарювання", — йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться 14 обшуків у Полтавській області за місцем роботи та проживання осіб, які ймовірно причетні до розкрадання коштів газопромислового управління "Полтавагазвидобування", виділених на проведення досліджень.

Посадовець підозрюється у заволодінні майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Покарання — позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, підозру в державній зраді від ДБР та СБУ отримала колишня заступниця начальника Волноваського райуправління з надзвичайних ситуацій, яка на момент окупації міста виконувала обов’язки начальника управління. Посадовиця виправдовувала російську агресію, агітувала своїх підлеглих підтримувати окупантів. 

Також ДБР повідомило про підозру судді, яка працює на окупантів у Маріуполі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.04.2023 10:59