Передача гелікоптера військовим. Джерело: ДБР

ДБР передало військовим гелікоптер Мі-2, який колишнє керівництво "Мотор Січі" приховувало від ЗСУ (фото)

Державне бюро розслідувань (ДБР) ініціювало арешт гвинтокрила Мі-2 в червні 2023 року. Тепер його передали українським військовим.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Арешт відбувся в межах розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та пособництва державі-агресору.

Раніше у медіа з’являлася інформація про те, що колишнє керівництво "Мотор Січ" умисно пошкодило інший гелікоптер, щоби не передавати його військовим для виконання бойових завдань на фронті.

Гелікоптер Мі-2

Фото: Державне бюро розслідувань

"Під час розслідування ДБР з’ясувало, що у травні 2022 року принаймні ще один гелікоптер вони наказали підлеглим перегнати спочатку в одну з європейських країн, а потім на Близький Схід. Все це робилося з метою перешкодити його передачі ЗСУ", — йдеться в повідомленні.

Зараз повітряне судно повернули в Україну, відтепер воно буде виконувати завдання в одній з бойових частин Збройних сил України.

Слідчі Державного бюро розслідувань розв'язують питання щодо притягнення одного з колишніх керівників підприємства до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що Офіс генерального прокурора в лютому оприлюднив факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором. Йому повідомили про нову підозру — сприяння діяльності терористичної організації "ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 11:15