Фото ілюстративне зі соцмереж

ДБР повідомило про підозри екс-командирам "Беркуту", які намагались знищити докази вбивств на Майдані

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишнім командирам спецпідрозділу "Беркут", що намагались знищити зброю з якої їхні підлеглі вбили учасників Революції Гідності.

Про це пише прес-служба ДБР.

Зазначається, що з цієї зброї 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві було вбито 48 та поранено 90 учасників акцій протесту.

За матеріалами справи, колишні командир полку та командир роти ПМОП "Беркут" (полк міліції особливого призначення, ред.), підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві, організували перевезення зброї з території місця дислокації спецпризначенців "Беркут" та незаконно знищили табельну вогнепальну зброю у різних місцях Києва. 

"Вони розрізали її на частини абразивним матеріалом та видалили механічним способом маркування серійних номерів. Після цього, залишки зброї працівники "Беркуту" скинули в притоці Дніпра річці Віта та закопували на березі", уточнюється у повідомленні.

Зокрема, було знищено 24 автомати 7,62 мм АКМС, одна снайперська гвинтівка Драгунова, три рушниці 12 мм "Форт-500" та рушниця "Форт-12" калібром 9 мм.

Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 262 та ч. 2 ст. 263-1 Кримінального кодексу України, максимальне покарання за які десять років позбавлення волі.

Нагадаємо, днями ДБР повідомило про підозру військовому посадовцю, через якого відсутня на службі жінка отримала 500 тисяч гривень бойових. Тепер йому загрожує ув’язнення від п’яти до восьми років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.01.2024 12:22