Затримання військового посадовця. Джерело ДБР

Військовий посадовець "організував" для "подруги" 500 тис. грн "бойових" виплат: ДБР повідомило йому про підозру

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру військовому посадовцю, через якого відсутня на службі жінка отримала 500 тисяч гривень бойових. Тепер йому загрожує ув’язнення від п’яти до восьми років.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там наголосили, що через недбалість військового посадовця відсутня на службі жінка отримала майже 500 тисяч гривень "бойових" виплат.

"Військовослужбовицю перевели з однієї частини до іншої, однак вона вирішила залишитися вдома та безпідставно не поїхала на службу. Заступник командира військової частини протягом п’яти місяців "не помічав" її відсутності та не інформував командира про цей факт. Через це жінці нараховували щомісячне грошове забезпечення, у тому числі додаткові винагороди на загальну суму 495 тисяч гривень", — пояснили правоохоронці.

Тепер заступник командира військової частини підозрюється у недбалому ставленні військової службової особи до служби, вчиненому в умовах воєнного стану.

"Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років. Триває робота для відшкодування завданих державі збитків.Матеріали щодо військовослужбовиці виділені в окреме провадження", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, що всього за 2023 рік працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) розслідували 99 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених організованими злочинними групами чи злочинними організаціями. За результатами цієї роботи про підозру повідомлено 333 особам, до суду направлено 39 обвинувачень стосовно 178 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 15:17