Фото ілюстративне зі соцмереж

Майже 100 кримінальних проваджень щодо злочинних груп: у ДБР відрапортували про роботу за рік

Усього за 2023 рік працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) розслідували 99 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених організованими злочинними групами чи злочинними організаціями. За результатами цієї роботи про підозру повідомлено 333 особам, до суду направлено 39 обвинувачень стосовно 178 осіб.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Розмір встановлених збитків у направлених до суду кримінальних провадженнях становив 237 мільйонів гривень, вартість заарештованого майна фігурантів — 28 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні.

Серед прикладів ефективної протидії ДБР організованій злочинності такі факти:

  • за матеріалами ДБР перед судом постануть 12 членів організованої групи, які на махінаціях з імпортом вантажівок завдали збитків державі на 38,3 мільйона гривень;
  • ДБР завершило розслідування стосовно організованої групи, яка привласнила майже 50 тонн пального, виділеного для ЗСУ;
  • ДБР завершило розслідування щодо організованої групи на чолі з начальницею Житомирської митниці, яка організувала схему поборів при розмитненні товарів;
  • за матеріалами ДБР перед судом постануть організатори масштабного нелегального тютюнового бізнесу;
  • ДБР і Нацполіція викрили шахраїв, які заволоділи грошима виробників сільгосппродукції на десятки мільйонів гривень;
  • на Рівненщині перед судом постануть учасники організованої злочинної групи, які здійснювали незаконну порубку лісу;
  • та інші.

"Боротьба з організованою злочинністю є одним із пріоритетних напрямків роботи Державного бюро розслідувань. Для викриття діяльності злочинних груп і організацій потрібен комплексний підхід, що вимагає від правоохоронного органу системної та послідовної роботи у межах своїх повноважень, а від кожного працівника Бюро — високої кваліфікації та професіоналізму", — наголосили в ДБР.

Інфографіка: ДБР

Інфографіка: ДБР

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що ДБР за сприяння внутрішньої безпеки СБУ викрило правоохоронця, який намагався заробити десять тисяч доларів на військовозобов’язаному чоловіку, той хотів уникнути мобілізації. Для цього ділок пообіцяв влаштувати чоловіка на службу в СБУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 18:59