Фото: Державне бюро розслідувань

ДБР повідомило про підозру екс-депутату Держдуми РФ Гаджиєву, який голосував за анексію Криму

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому депутату Державної думи Російської Федерації 6 скликання Магомеду Гаджиєву, який у 2014 році підтримав рішення щодо незаконного входження АР Крим до складу Росії.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що російський депутат проголосував за закон РФ "Про ратифікацію договору між РФ і республікою Крим про прийняття до Російської Федерації республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб’єктів", відомий як "Договір про анексію Криму".

Таким чином він вчинив умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України в порушення встановленого Конституцією України порядку. Фігурант підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна.

 Магомед Гаджиєв отримав підозру від ДБР

Магомед Гаджиєв. Фото: Державне бюро розслідувань

Нагадаємо, наприкінці грудня ДБР повідомляло, що проти нього готується масштабна медійна спецоперація з дискредитації. За цим стоять спецслужби країни-агресорки. У Бюро наголосили, що за завданням спецслужб РФ підозрювані у державній зраді члени злочинної організації планують поширити фейки про хід досудового розслідування відносно них, розповідати про нібито політичні переслідування тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.01.2024 15:33