Денис Кудін. Джерело: Facebook

Екс-заступника Фонду Держмайна підозрюють у злочинній діяльності: він назвав це "несподіванкою"

Колишнього першого заступника Фонду державного майна України Дениса Кудіна підозрюють у причетності до злочинної організації, діяльність якої призвела до збитків у розмірі 400 мільйонів гривень. Сам Кудін назвав підозру "несподіванкою".

Про підозру повідомило Національне антикорупційне бюро України.

"НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному учаснику очолюваної екс-головою Фонду державного майна України злочинної організації, діяльність якої призвела до понад 400 мільйонів гривень збитків державі, а викриття стало одним з найгучніших кейсів в історії антикорупційних органів", — йдеться в повідомленні.

За версією слідства, колишній голова Фонду державного майна разом зі спільниками поставив «своїх» людей директорами "Одеського припортового заводу" й "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії". Ті ж укладали договори з наперед визначеними компаніями та продавали продукцію за заниженими цінами. Різницю у вартості виводили та конвертували в інтересах злочинної організації.

"Загалом у кримінальному провадженні вже 11 підозрюваних", — додали в Національному антикорупційному бюро України.

Денис Кудін відреагував на цю підозру на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні мені вручили повідомлення про підозру від НАБУ, що стало для мене повною несподіванкою. Підозра стосується мого періоду роботи у Фонді держмайна. Для мене принципово важливо розібратися у цій справі, щоб ані у детективів, ані у суддів, ані у суспільства не виникало запитань щодо цього періоду моєї роботи. Буду доводити свою невинуватість у законний спосіб", — написав він.

Денис Кудін прийшов у держслужбу із бізнесу. До 2018 року працював на керівних посадах у мережі АЗК WOG. А вже за два роки став заступником голови Фонду держмайна, а згодом — його першим заступником. З листопада 2021-го по лютий 2023 року працював першим заступником міністра економіки, а у лютому став виконавчим віце-президентом з питань корпоративної стратегії та розвитку «Укрнафти».

Нагадаємо, що 21 листопада чинний народний депутат України Сергій Лабазюк отримав підозру у спробі підкупу топ-посадовців у сфері відновлення. Він є власником аграрного та будівельного бізнесів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 20:57