Фото: НАБУ

Затримання чотирьох суддів Апеляційного суду Києва: з'явилась офіційна заява НАБУ

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. Один із суддів запропонував іншій стороні у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Слідство встановило, що за цю махінацію йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч доларів США. 

"Після одержання неправомірної вигоди 10 тисяч доларів США суддя-посередник залишив собі, а 25 тисяч доларів США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою", — йдеться у повідомленні відомства.

Фото: НАБУ

За даними журналістів, суддів затримали через одержання неправомірної вигоди у справі "Мотор Січ".

Що було раніше?

Торік у жовтні правоохоронці затримали колишнього власника та почесного президента підприємства "Мотор-Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Разом із ним було затримано керівника департаменту зовнішньоекономічної діяльності Олега Дзюбу. Їх взяли під варту і вручили підозри за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) і ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

У межах кримінального провадження було арештовано усе майно обвинувачених на загальну суму понад 12 мільярдів у гривневому еквіваленті.

Пізніше правоохоронці з'ясували, що Богуслаєв мав бізнес-партнерів у Росії, й навіть після повномасштабного вторгнення окупантів до України продовжував ділові відносини з росіянами.

З'ясувалося, що "Мотор-Січ" роками посилювала обороноздатність Росії. Російська армія отримувала з України авіадвигуни для штурмової авіації та запчастини до двигунів.

Нагадаємо, раніше журналісти проекту "Схеми" з'ясували, що В’ячеслав Богуслаєв просив додати його до списку на обмін з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.11.2023 11:30