Фото: НАБУ

НАБУ викрило ще одного нардепа у спробі підкупу топ-посадовців у сфері відновлення: журналісти назвали прізвище фігуранта

У вівторок, 21 листопад чинний народний депутат України отримав підозру у спробі підкупу топ-посадовців у сфері відновлення. Він є власником аграрного та будівельного бізнесів.

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційне бюро України.

"НАБУ і САП спільно з віцепрем'єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України викрили чинного народного депутата, за сумісництвом власника великого будівельного та аграрного бізнесів, на пропозиції неправомірної вигоди", — йдеться у повідомленні.

 За даними ЗМІ, йдеться про депутата від групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка. Відомо, що у серпні 2023 року нардеп звернувся до топ-посадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на один мільярд гривень. За це він пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

"Після надходження 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав топ-посадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів США", — заявляють у прес-службі.

За даними НАБУ, передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші були у китайській шкатулці. 

Своєю чергою народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко підтвердив, що Лабазюк хотів підкупити високопосадовця Мінвідновлення, щоб його компанія отримала непогані підряди з відбудови інфраструктури на мільярд гривень. 

"Глобально і Лабазюк, і Одарченко отримали підозри за спроби дати хабар голові Державного Агентства відновлення та розвитку — Мустафі Найему", — написав він у Telegram.

Варто додати, що 21 листопада Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в декількох народних депутатів. Йдеться про Сергія Лабазюка ("За майбутнє") та Володимира Козака ("Слуга народу").

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили низку злочинів, пов’язаних із відновленням України. Зокрема, народного депутата Андрія Одарченка викрито на спробі підкупу топ-посадовця біткойнами. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.11.2023 15:22