Затримання нардепа Одарченка. Джерело: НАБУ

Перший хабар у криптовалюті в Україні: нардеп Одарченко намагався підкупити Мустафу Найєма

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили низку злочинів, пов’язаних із відновленням України. Зокрема, народного депутата викрито на спробі підкупу топ-посадовця біткойнами.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що в обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топ-посадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів

"Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати", — наголосили в НАБУ.

За джерелами журналістів, затриманий НАБУ за хабар нардеп антикорупційного комітету — це Андрій Одарченко з фракції "Слуга Народу". Він намагався підкупити біткоїнами голову Державного агентства відновлення Мустафу Найєма.

Андрій Одарченко. Фото з відкритих джерел

Андрій Одарченко. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що наприкінці жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі щодо отримання народним депутатом Людмилою Марченко та її помічницею 11,3 тисячі доларів за перетин кордону. Детективи Національного антикорупційного бюро відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 12:23