Фото: ДБР

ДБР повідомило про підозру керівнику Держгеокадастру Чернігівської області

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальниці Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області, яка дозволила незаконну приватизацію понад 60 гектарів землі сільськогосподарського призначення.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що у 2019-2020 роках, після внесенням змін до земельного законодавства, посадовиця незаконно оформила документи щодо безоплатної приватизації земельних ділянок на підставних осіб. Причому земельні ділянки "надавались" малозабезпеченим по декілька разів, хоч це і заборонено законодавством. Таким чином незаконно було роздано близько 60 гектарів державних земель.

Наразі на ці ділянки накладено арешт та ініційовано питання щодо їх повернення у державну власність. Посадовиці повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до виведення з державної власності земель сільськогосподарського призначення (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній очільник Головного управління Держгеокадастру Житомирської області після звільнення організував схему незаконного привласнення державних лісових угідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.10.2023 10:18