ДБР повідомило про підозру начальнику райвідділу ДСНС в Одеській області, який вимагав хабар

21 СІЧНЯ 2022 12:54

Слідчі ДБР повідомили про підозру начальнику одного з районних відділів ГУ ДСНС України в Одеській області, який разом із підлеглим вимагав хабар у підприємця за безперешкодну роботу АЗС. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

У грудні 2021 року до ДСНС надійшла скарга на діяльність автозаправної станції в Одесі. Посадовець у змові з інспектором запропонував підприємцю за щомісячну оплату у сумі 15 тис. гривень не здійснювати перевірку та не накладати штраф на АЗС.

15 січня 2022 року слідчі ДБР повідомили про підозру посадовцю ДСНС у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, вчиненому за попередньою змовою (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Тиждень тому слідчі затримали підлеглого посадовця – інспектора ДСНС під час одержання чергової частини неправомірної вигоди. Йому повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, вчиненому за попередньою змовою (ч. 3 ст. 368 КК України).

12 січня 2022 року інспектору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі майже 1 млн гривень.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Судитимуть військового з Житомирщини, недбалість якого завдала збитків на півмільйона гривень

Події, 21.01.2022 12:54