ДБР проводить обшуки у колишнього керівництва НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укртрансгаз»

01 ЛЮТОГО 2022 14:37

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у колишнього керівництва НАК «Нафтогаз України», в офісі АТ «Укртрансгаз» та у керівників приватних підприємств за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень.

Слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

Слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ «Укртрансгаз», НАК «Нафтогаз України» за співучасті з іншими особами.

Слідством перевіряється інформація щодо правомірності повернення «Нафтогазом України» боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому.

«Керівництво НАК «Нафтогаз України» за зверненням АТ «Укртрансгаз» погодило документи щодо укладення мирової угоди з комерційними структурами без належних повноважень і підстав. Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу. За висновками експертів, сума підтверджених збитків становить 2 млрд 182 млн гривень. Крім того, встановлено, що керівник НАК «Нафтогаз України» підписав Рішення акціонера АТ «Укртрансгаз» щодо мирових угод без погодження Наглядової Ради НАК «Нафтогаз України»», - йдеться в повідомленні.

Фото ДБР.

Також читайте: ДБР направило до суду акт щодо поліцейських, які зі збоченнями катували затриманого

Події, 01.02.2022 14:37