Фото: Pixabay

ДБР скерувало до суду справу Майдану щодо екс-начальника міліції Черкас

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області, який причетний до розгону протестувальників під час Революції Гідності. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Слідство встановило, що 20 лютого 2014 року він наказав силою розігнати протестувальників, які перебували біля пам'ятного знаку "Черкаси", що стоїть перед в’їздом на дамбу в обласному центрі. Тоді постраждали 10 людей, яким були заподіяні тілесні ушкодження, та пошкоджено п'ять автівок.

За цим епізодом колишній очільник міліції обвинувачується у незаконному перешкоджанні організації, проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 28 ст. 340, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України).

Зараз екс-посадовець перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області, де обіймає посаду у незаконному правоохоронному органі окупантів. Провадження щодо державної зради колишнього міліціонера розслідує інший правоохоронний орган.

Також на завершальній стадії перебуває кримінальне провадження щодо чотирьох колишніх керівників силових структурних підрозділів, які виконували злочинний наказ цього керівника міліції області.

Нагадаємо, що на Харківщині затримали екс-співробітника "Беркута", який причетний до катувань протестувальників на Майдані у 2014 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.03.2024 05:32